Dezenfeksiyon Nedir?

Dezenfeksiyon Nedir?

Gerçek bir temizlik iyi bir hijyenle başlar. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey dezenfeksiyon yaptırmaktır.

Dezenfeksiyon mikropların hastalık yapmasını önlemek için tamamen ortadan kaldırılması işlemidir. Geniş bir tanımı olan bu işlem çok çeşitli yapılır. Genelde kimyasallar kullanılır ve uzun süreli biçimde yapılır. Sterilizasyon gerektiren birçok gıda işini duymuşsunuzdur. Bu tekniklerle elde edeceğiniz birçok yöntem, tüm sporsuz bakteriler ve mantarları yok eder. Gıda işletmelerinde, evlerde ya da ortak kullanım alanlarında tercih edilen dezenfeksiyon ısı derecesine göre yapılır. Dezenfeksiyon işlemi böcek ilaçlama istanbul aşamaları bittikten sonra yapılır ise daha sağlıklı olucaktır.

Dezenfeksiyon Nasıl Yapılır?

\"\"

İnsan vücudu, eşyalar ya da doğada birçok mikroorganizma bulunur. Bu organizmalar kendilerine yaşam alanı aradığı için çeşitli etkiler yaratır. Mantar, virüs ve bulaşıcı hastalıklara neden olan evdeki halı ve koltuklar, yerler, kumaşlar bakteri yuvası haline gelir. Evin insan sağlığına zarar vermeyecek halde olması için dezenfeksiyon gerekir. Ameliyathane şartlarında kullanılan cihazlar gibi birçok ürün sterilizasyon işleminden geçirilerek hijyenik hale gelir. Bunun sağlanması çok önemlidir. Çünkü ameliyathane gibi alanlarda da evimizde de sağlığımızı olumsuz etkilemeyecek olan bir temizlik şarttır. Gerçek bir temizlik hijyen ve dezenfekte etmekle sağlanır.

Dezenfeksiyon Yaparken Neler Kullanılıyor?

Hızlı etki eden ve kesin çözüm üreten kimyasal ürünleri dezenfeksiyon yaparken kullanıyoruz. Stabil olan maddeler, eşyalara ve insan, evcil hayvan türü canlılara zarar vermeyecek şekilde planlanıyor. Böylece suda çözülebilen ya da nötr ürünler kullanılarak gereksiz canlıların yok edilmesi sağlanıyor. Dezenfekte edici malzemeler nasıl olmalı merak ederseniz aşağıdaki özelliklere sahip olmaları gerektiğini bilmelisiniz.

Toksik olmayan
Tüm mikroorganizmaları öldüren
Ucuz ve kolay kullanılan yöntemler tercih edilir.

Dezenfeksiyon yapılan evlerde ısıyla 20 dakikalık bir süre verilir. Patojenlerin ölmesi beklenir. Sonrasında da uygulama tamamlanır. Bazen UV ışınlarından yararlanarak yapılır ama bu işlem için pahalı teçhizat gerekir.

Kimyasal Dezenfektanlar

İyot, brom ve hidrojen içeren kimyasal dezenfektanlar kullanılarak tüm zararlı organizmaların ortadan kaldırılması hedeflenir. Su depoları, ortak kullanım alanları, mutfaklar, banyolar, gıda imalathanelerinin belirli aralıklarla dezenfekte edilmesi gerekir. Tüm bu işlemlerin bilinçli olarak yapılması son derece önemlidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Mesaj Yaz
1
METKİM İLAÇLAMA
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?