Haşere ve Böcek İlaçlama İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?
Haşere ve böcekler insanların yaşam alanlarına girerek hayatımızdan ve sağlığımızdan olmamıza neden olurlar. Taşıdıkları mikrop, bakteri, dışkı ve salya gibi zehirli maddeleri yiyecek ve içeceklerin üzerine bırakarak ya da yiyerek hastalık bulaşmasına ve yayılmasına yol açarlar. Bu canlılar ev, daire, yazlık, iş yeri, ofis, depo, lokanta, gıda üretim yerleri, toplu ve bireysel taşıma araçları, gemi, alışveriş merkezleri, cami, bina, okul, hastane ve daha ismini sayamadığımız bir sürü yerlerde yaşarlar. Bu alanlarda çoğalırlar ve büyürler. Kalabalık ve yoğun olarak kullanılan bu yerlerin haşere ve böcek ilaçlama uygulamalarıyla düzenli olarak ilaçlanması ve kontrol altında tutulması gereklidir. İlaçlama işlemleri kapalı ortamlarda uygulanabildiği gibi açık alanlar olan park, bahçe, tarla, sokak, cadde, piknik yeri, Pazar yeri, mesire alanları, hayvanat bahçesi gibi yerlerinde periyodik ilaçlama yapılarak kontrol altında tutulması gereklidir. Aksi takdir de haşere ve böcekler kontrolsüz bir biçimde üreyebilmekte ve çoğalmaktadırlar. Dolayısıyla bu durumda beraberinde salgın hastalıkların ve bulaşıcı hastalıkların baş göstermesine sebep olmaktadır. Etkili ve başarılı sonuç almak için aynı anda hem açık alanın hem de kapalı alanın ilaçlanması daha da verimli olur. Çünkü haşere ve böcekler açık alanlardan kaçarak kapalı alanlara geldikleri için eş zamanlı yapılan uygulama etkili olmaktadır. Biyolojik yapıları çok farklı ve birbirinden farklı olan bu haşere ve böcekler karşı bireysel mücadelemiz çoğu zaman yetersiz kalarak hüsrana uğramamıza ve yaptığımız harcama ve kaybettiğimiz zamana üzülmekteyiz. Bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için mutlaka profesyonel ve uzman ekiplerden oluşan ilaçlama firmalarından yardım alabiliriz. Haşere ve böcek ilaçlama işlemleri profesyonel olarak üç yöntem kullanılarak yapılmaktadır. Sizlere bu yöntemlerin nasıl uygulandığını kısaca anlatalım. Bunlar kokulu sıvı ilaçlama, kokusuz sıvı ilaçlama ve jel ilaçlamadan oluşmaktadır.
Kokulu sıvı ilaçlama uygulaması genellikle haşere ve böceklerin yoğun olduğu alanlara buharlama ve püskürtme yolu ile haşerelerin üzerine uygulanır. Sıvı ile temas eden haşereler kesinlikle ölürler. Tabi ki uygulama yapılacak mekânda önleler alınmalıdır. Bu önlemler ağzı açık yiyecek ve içecekleri ortadan kaldırmak ve mekândan 2-3 saatliğine uzaklaşmak olacaktır. Aynı şekilde ilaçlama bittikten sonra da 1-2 saat havalandırdıktan ve mutfak eşyalarını sudan geçirdikten sonra kullanılması gereklidir. Kesinlikle bir hafta ilaçlanan yerde ıslak temizlik yapılmamalıdır. (Daha detaylı bilgiler Kokulu Böcek İlaçlama ve Sıvı İlaçlama konularında detaylıca anlatımlar mevcuttur)
Kokusuz sıvı ilaçlama uygulaması ise kokuludan farklı olarak ilacın kokusunun olmamasıdır. Aynı şekilde uygulanır. Bunda evden çıkmanıza gerek kalmamaktadır. Çünkü etki sadece haşerelere yöneliktir.
Jel ilaçlama uygulamasında ise durum biraz farklıdır. Bu yöntem genel olarak hamam böceği ve türlerine yönelik uygulanmaktadır. Uzman ekipler haşere ve böceklerin yuvalarının yanına veya geçit yerlerine küçük jel parçaları bırakarak uygulama yapılır. Jel parçasını yiyen haşere yuvasında ölür ve onun ölüsünü yiyen diğer haşerelerde ölerek toplu imha yapılmış olur. Haşere ve böcek ilaçlama işlemlerinde uzman olan ekibimiz son derece titiz ve özenle bu yöntemleri uygulama kapasitesine ve becerisine sahiptir. En uygun fiyat ve garantili ilaçlama uygulamalarıyla sağlık bakanlığı onaylı ürünlerle sizlere hizmet sunmaktayız.