Kemirgen Böcekleri İlaçlama Yapmanın Önemli Yararları
Kemirgen türler denince akla ilk gelen canlı faredir. Farenin kemirgenliği herkes tarafından bilinmektedir. Bu canlının her yerde kolayca yaşama imkânı bulup etrafa zarar verebilmektedir. Fare çeşitleri olarak tarla faresi, su faresi, çatı faresi, lağım faresi, fındık faresi, ev faresi vb gibi bazı türlerin her an bir yerde karşılaşma ihtimalimiz vardır. Bu fare çeşitlerinin kendilerine has özellikleri vardır. Fareler ile mücadelede çok zorluk yaşanmaktadır. Ev faresi evin içinde en çok sorun yaratan canlılardan biridir. Çok küçük olan bu canlı türü iklim özelliklerine göre kendine özgü yöntemler ile avlanmaktadır. Boyları genelde 10 ile 12 cm olarak bilinmektedir. Bu fareler yaz aylarında kendilerine daha bol yiyecek buldukları dışarılarda beslenirler. Kış aylarında ise soğuğa karşı korunmak için evlere yerleşip buradan besinlerini karşılarlar. İnsanların besinlerini sürekli tüketen ve bu besinlerin üstüne bazı mikropların bulaşmasına neden olarak hastalıkların ortaya çıkmasına neden olurlar. Evde önüne geçerse yiyen bu canlılar çok acıktıklarında elektrik kablolarını bile kemirerek yedikleri görülmüştür. Ayrıca ahşap ve kumaşları da kemiren bu canlıların zararları çok külfetli olmaktadır. Bu ev farelerine karşı geliştirilmiş böcek ilaçlama ile ev farelerinden kurtulabilirsiniz.
Fare türleri arasında olan lağım fareleri de lağım içinde gezinerek insanlara zarar veren türler arasındadır. Lağım fareleri lağım sularında gezinerek bütün pis gıdaları tüketip insanların yaşadığı alanlara su borularından, lagar çukurundan çıkarak gelebilirler. Özel ayak ve tırnakları sayesinde her yere kolayca tırmanan bu canlı tamamen bir mikrop deposudur. Farklı boylara sahip olan bu canlıların 30 cm ye kadar boya sahip olmaktadırlar. Büyük yapılı olan bu fareler insanların çok korkmasına neden olmaktadır. Kimi fareler zor durumda kaldıklarında insanları da ısırabildikleri görülmüştür. Bazı geceler insanlara yaklaşarak insanların kulaklarını ısırdıkları olmuştur. Çok güçlü oldukları bilinen bu canlıların aynı zamanda çok da tehlikelidirler. Çok kalabalık olan bu lağım fareleri bir anda hızlı çoğalarak ekinlere saldırabilirler. Çok acıktıklarında beslenecek gıda ayrımı yapmadan her bulduklarını kemirerek yerler. Yılda 5- 6 defa yavrulayan bu canlılar, bir kerede 6 – 10 arası yavru doğurmaktadırlar. Bu kadar kalabalık nüfusa sahip canlı türlerinin insanlara zarar vermesine engel olmak için böcek ilaçlama şirketinden yardım alınmalıdır. İlaçlama şirketi yöneticileri bu canlıların olduğu her bir yeri itina ile ilaçlayıp bir an önce bu sorunların ortadan kalkmasını sağlamalıdır.
Fare türlerinden olan tarla faresi de diğer fareler gibi hızlı üreyen ve hızlı hareket eden bir canlı türüdür. 16 – 18 cm boyunda olan tarla fareleri genel olarak tarlada hayatlarını sürdürürler. Şeker pancarı gibi ürünlerin ekili olduğu yerlerde çok sık karşılaşılan bu canlılar insanların her tür mahsullerine zarar vermeleri ile bilinirler. Tarlada bulunan bu farelere karşı ilaçlama şirketlerinin hazırladığı ilaçlar ile her bir tarafa ulaşabilecek motorlu pompalar ile serpilir. İlacın ulaştığı her yerde tarla faresi zehirlenir ve yuvasına yetişmeden de ölür. Bu canlıların yuvalarında bulunan yavrularının da etkilenmesi için ilaçlama işlemini belli aralıklar ile yapılması gerekmektedir. böcek ilaçlama yapan firmanın bu konuda gerekli olan ilgiyi göstermesi ile tarla farelerinden kurtulmuş olursunuz. Tarlada bulunan ve zarar veren diğer farede kör faredir. Kör fare toprak altında yaşar. Buradan her yere tünel açarak gider gelir. Kör farenin tarla ve bahçe sularının yönünü değiştirerek zarar verdiği belirlenmiştir. Bu canlıya karşıda özel ilaç kullanılarak tarlanın içinden ve etrafından uzaklaşması sağlanmalıdır.